Archive for 200926
Dec

RDS Mobil si Ubuntu

Am instalat astazi ubuntu 9.10 pe un Asus EeePC si am incercat sa-l conectez la internet via internet-ul mobil de la rds. Modemul primit de la RDS e un Huawei e176G.

Am intrat la MobileBroadband, se putea alege ca si provider Vodafone sau Orange, dar RDS din pacate nu apare. Am ales sa introduc eu datele, am introdus la APN “internet” si pin-ul iar dupa connect, modemul e functional.

Deci Ubuntu + Asus EEPC + RDS Mobil fac echipa perfecta.

25
Nov

Div peste flash

Azi m-am lovit de o problema, un meniu html la deschidere aparea sub flash. Rezolvarea este simpla, trebuie adaugat in interiorul tag-ului object:
<param NAME="wmode" VALUE="transparent">

21
Oct

wordpress 2.8.5

A apărut o nouă versiune de wordpress 2.8.5, conține doar modificări pentru imbunătățirea securității.

Am creat o arhivă care conține doar fișierele modificate de la versiunea 2.8.4 la 2.8.5(27 fișiere modificate dintr-un total de 725):
wordpress-diff-2.8.4-2.8.5.zip

8
Oct

Telefoane Nokia de la DigiMobil

RCS&RDS a anunțat astăzi o promoție cu prețuri speciale pentru telefoanele nokia pentru cei care migrează din altă rețea în rețeaua DigiMobil și fac un contract pe 2 ani de zile.

Din oferta lor:
Nokia 6500 – 40€ pentru abonamentele de 5€
Nokia 6700 – 55€ pentru abonament de 7€
Nokia n79 – 75€ pentru abonament de 7€
Nokia E52 – 75€ pentru abonament de 7€

24
Sep

FeedDemon 3

feeddemonA apărut în sfârșit versiunea finală FeedDemon3, se poate descărca aici.

Se pare că s-a reparat și bug-ul pe care îl aveam cu afișarea numărului de articole necitite – apăreau mai multe decât erau de fapt.

Per total sunt mulțumit de FeedDemon dar aș prefera Vienna disponibil din păcate doar pe Mac.

1
Sep

FC Bihor, Galeria

Sâmbătă am fost la meci, FC Bihor cu U Cluj, meci pierdut de bihoreni cu 0-1. Ce mi s-a părut ciudat la galerii: foarte des erau strigate mesaje anti-Steaua, anti-CFR, echipe care nu erau pe teren, și mai mult de atât nici măcar nu sunt in aceiași ligă. E așa greu de văzut cine joacă?

Poze si derularea meciului am postat pe contul twitter.com/fcbihor. Sper să nu fie ultima oară :). Cat de curând sper să readuc la viață și site-ul www.fcbihor.ro.

27
Aug

Bravo Dinamo

Dinamo a facut un meci mare astazi, felicitari. Asta vine de la un stelist :).

Cand nimeni nu le mai dadea nici o sansa de calificare, dupa primul meci pierdut cu 0-3, au reusit sa castige dupa loviturile de departajare cu 8-9 – dupa cele 120 de minute scorul a fost 0-3.

Fotbalul romanesc a avut o zi buna, pe langa Dinamo s-a calificat Steaua si CFR Cluj. Vaslui a fost eliminata de AEK Atena.

13
Aug

WordPress Diff

Ultima actualizare de wordpress modifică doar 3 fișiere… și totuși ei recomandă pentru upgrade să ștergem toate fișierele din versiunea anterioară. E ok pentru un singur blog, dar când trebuie să fac asta pentru 10 e pierdere de timp.  Așa că o arhivă doar cu fișierele modificate e binevenită:

wordpress diff 2.8.3 -> 2.8.4

wordpress diff 2.8.2 -> 2.8.4

10
Aug

Buton de sterge in FeedDemon3

feeddemonPentru feed-urile pe care le citesc zilnic folosesc FeedDemon. Știrile care sunt interesante sau la care vreau sa mai revin rămân, iar pe celelalte le șterg. După ce am actulizat de la FeedDemon2.7 la FeedDemon 3 m-am trezit fără butonul de ștergere.

Înainte să revin la versiune anterioară m-am decis totuși să caut prin opțiuni și am găsit: mergem la Tools/Options, click pe tab-ul Reading și apoi click pe Icons. De aici putem selecta ce iconițe și funcționalități să apară.

31
Jul

Nero gratis

Ultima versiune a celui mai folosit program de scriere cd-uri și dvd-uri, Nero 9 este acum disponibil gratis.

Descarcă Nero Gratis

Fiind o versiune ‘light’, sunt disponibile doar funcționalități de bază: copiere si scriere date pentru cd si dvd. Pentru funcționalități complete trebuie făcut upgrade la Nero 9 versiunea completă.

Kit-ul de instalare ocupă 55mb, și conține un mic adaware – Ask Toolbar – dar care poate fi omisă dacă selectați la instalare: Install Nero without the Ask Toolbar.

Nero 9 rulează pe windows xp, windows vista, windows 7 atât versiunile pe 32biți cât și versiunile pe 64 biți.

În ultima vreme nu am mai folosit Nero, de fapt nu am mai folosit aproape deloc unitatea de cd/dvd. Stick-urile usb de mare capacitate sunt suficient de ieftine. Ocazional cand am mai ars câte-o distribuție de ubuntu/windows 7 am folosit ImgBurn, gratuit, și care își face treaba foarte bine. Dar mai nou și instalările de sistem le-am făcut direct de pe usb-uri, deci chiar și cu Nero Gratis, nu cred că va fi foarte folosit.

nero9

Celadon theme by the Themes Boutique