Archive for July, 200931
Jul

Nero gratis

Ultima versiune a celui mai folosit program de scriere cd-uri și dvd-uri, Nero 9 este acum disponibil gratis.

Descarcă Nero Gratis

Fiind o versiune ‘light’, sunt disponibile doar funcționalități de bază: copiere si scriere date pentru cd si dvd. Pentru funcționalități complete trebuie făcut upgrade la Nero 9 versiunea completă.

Kit-ul de instalare ocupă 55mb, și conține un mic adaware – Ask Toolbar – dar care poate fi omisă dacă selectați la instalare: Install Nero without the Ask Toolbar.

Nero 9 rulează pe windows xp, windows vista, windows 7 atât versiunile pe 32biți cât și versiunile pe 64 biți.

În ultima vreme nu am mai folosit Nero, de fapt nu am mai folosit aproape deloc unitatea de cd/dvd. Stick-urile usb de mare capacitate sunt suficient de ieftine. Ocazional cand am mai ars câte-o distribuție de ubuntu/windows 7 am folosit ImgBurn, gratuit, și care își face treaba foarte bine. Dar mai nou și instalările de sistem le-am făcut direct de pe usb-uri, deci chiar și cu Nero Gratis, nu cred că va fi foarte folosit.

nero9

17
Jul

WordPress upgrade pe sisteme cu plesk

Astăzi am încercat să fac un upgrade automat din interfața wordpress a unui plugin. M-am lovit de următoarea eroare:

download failed. could not create temporary file wordpress

Soluția este simplă: trebuie dezactivat safe mode – se poate face direct din interfața plesk.

6
Jul

EREPUBLIK Fail

De câteva luni am început să încerc sa joc erepublik, jocul multiplayer online.

Azi la autentificare m-a întâmpinat un mesaj frumos:

Erepublik

Cică contul meu a fost suspendat pentru că dețin mai multe conturi? Din păcate pentru ei sistemul a dat greș, n-am avut conturi multiple. Sunt curios care e lista conturilor pe care le dețin :).

Utilizatorii se câștigă greu, dacă au mai pățit și alții la fel ca mine, puțin probabil să mai dorească să mai continue.

3
Jul

Serbarile cetatii

Weekend-ul acesta – 4-5 iulie 2009 – primăria Oradea organizează Serbările Cetății – demonstrații de gătit medieval, tururi turistice prin cetate cu ghid, expoziție de costume de epocă  și expoziție de arme, tir cu arcul.

Sâmbăta seara va urca pe scenă trupa de dans sportiv și de societate Quasar urmați de Natalia Selejan, DJ Chrome și HI-Q

Duminică va fi un concert de muzică populară: „Feciorii Bihorului”, Alina Trăstău, Ansamblurile „Auşana” şi „Bihorul”, Cornel Borza, Luminiţa Tomuţa, Viorica Bradea, Traian Ilea şi Valeria Codorean.

De asemenea nu vor lipsi mititeii și berea rece.

1
Jul

Free Hugs

Duminică 5 iulie, ora 16, in fața magazinului Crișul va avea loc a 5-a ediție FreeHugs. Mai multe detalii despre ce reprezintă găsiți aici.

via oradeanul.com

1
Jul

Adium/Pidgin nu se conecteaza la yahoo

Pe sistemele windows/linux folosesc Pidgin, pe Mac folosesc Adium. Cu ambele în ultimele zile am avut probleme de conectare cu id-urile de yahoo. Se pare ca yahoo a actualizat toate serverele de messenger la un protocol nou, problema s-a rezolvat prin upgrade la ultimele variante de pidgin si adium aparute in ultimele zile.

1
Jul

Cosmote a cumparat Zapp

cosmoteCosmote a anunțat astăzi achizițioanarea Zapp, Cosmote intrând în sfârșit în posesia unei licențe 3G. Cred că o să avem prin iarnă oferte mai bune la internet mobil prin Cosmote și RDS.

Zapp a fost prima companie de telefonie mobilă din România (sub numele Telemobil, apoi SunTel), dar s-a pierdut pe drum.

Celadon theme by the Themes Boutique