Archive for September, 2008



18
Sep

Komodo 5

Komodo Edit se pregateste pentru schimbarea prefixului, versiunea Komodo Edit 5 Alpha 2 este disponibila aici.

Principala diferență deocamdată este trecere de la codebase Firefox2 la Firefox3, urmând să se aducă și funcționalități noi până la versiunea stabilă.

L-am testat atât pe Windows cât și pe Mac, consumă resurse mai puține, este mai rapid,  am decis să-l folosesc permanent.

10
Sep

Insert in Midnight Commander, terminal Mac OS X

Folosesc destul de des în terminal pentru a administra serverele linux Midnight Commander, un manager de fișiere care afișează în două ferestre conținutul a două directoare, permite majoritatea operațiilor pentru lucrul cu fișiere: copiere, mutare, editare, drepturi.

La mac-uri, tastatura nu are tasta Insert, necesară pentru a selecta fișiere/directoare, dar există o alternativă care funcționează pentru MC: <ctrl> + T

10
Sep

Cont Vodafone Invalid?

Am incercat astăzi să fac o plată către Vodafone ca de obicei din HomeBank de la ING, dar surpiză, cont invalid. Am verificat și pe factură și contul e corect, probabil nu s-a modificat de când s-a introdus IBAN-ul.

Tranzacţia nu a fost procesată.
Contul beneficiar RO23INGB0001000000000222 este invalid.

Până la urmă am plătit de la magazinul Vodafone din Real cu cardul, un comision în plus pentru VISA.

4
Sep

Pizzeria Emporium

Duminică am ajuns la Pizzeria Emporium, dar după 5 minute a trebuit să ieșim afară, era un fum de țigări ca într-un birt penal. Zona destinată nefumătorilor nu am gasit-o de fum. Așa că am ajuns până la urmă la Crinul Alb (proaspăt renovat). Mergeam frecvent la Emporium, dar din păcate în condițiile actuale nu cred că o să mai calc pe acolo.

Celadon theme by the Themes Boutique