Archive for October, 2008



29
Oct

Google Chrome vs Microsoft

Procesul de realizare pentru logo-ul Google Chrome 🙂

25
Oct

CodeIgniter 1.7

A apărut CodeIgniter 1.7, framework-ul meu favorit de php.

Principalele modificări sunt o clasă de validare formulare complet nouă, actualizarea clasei de sesiuni cu stocarea datelor în baza de date în loc de cookies ca până acum. De asemenea s-au rezolvat o gramadă de bug-uri, lista detaliată o gasiţi aici.

La proiectul pe care lucrez acum, actualizarea a decurs fără sa a fi nevoie de nici o modificare la aplicatie.

21
Oct

Bruzli

Ce e cu porecla asta, Bruzli

Vine din armată, făcută prin București, în urmă cu mulți ani, la Bg 30 Gardă, Pază și Protecție. Cel puțin așa era atunci. O parte dintre ei, sunt cei care îi vedeți la televizor cu ocazia vizitelor oficiale sau la defilări. 

Și sunt de acord ca Bruzli îl bate pe Vandam 🙂

18
Oct

TVR 3

Televiziunea publică a mai lansat un canal, TVR3, doar sunt suficienţi bani publici. Au ajuns la un portofoliu de 5 televiziuni, pe lângă TVR3 mai sunt: TVR1, TVR2, TVRI, TVR Cultural.

Plătesc lunar şi acasă, plătesc lunar şi pentru firmă pentru a putea vedea reclame, filme comerciale, transmisii sportive achiziţionate la preţuri uriaşe.  Toate acestea ar trebui lăsate în seama televiziunilor comerciale, un canal pentru teritoriul Romaniei, şi unul internaţional ar trebui să fie suficiente.

18
Oct

OpenOffice 3

De mai mult de 1an folosesc exclusiv OpenOffice, iată-l ajuns în urmă cu câteva zile la versiunea 3.

Am renunţat la a mai folosi pachetul Microsoft Office pentru că este exagerat de scump, iar soft fără licenţe nu folosesc. Sunt dispus să plătesc pentru o licenţă dacă ma ajută în productivitate, într-un final dacă mă ajută să generez venit.

Dacă în urmă cu un an aş fi fost dispus să plătesc o sumă modică pentru pachetul Office (eventual doar pentru aplicaţiile pe care le foloseam Word şi Excel), în momentul de faţă mai degrabă aş plăti pentru pachetul OpenOffice. M-am obişnuit cu el, conţine tot ce am nevoie.

Dacă încă nu l-aţi testat, îl puteţi descarca de aici. Există versiuni pentru sistemele Windows, Mac şi Linux.

Celadon theme by the Themes Boutique